Menu
Przystawki
Tatar z tuńczyka, awokado, imbir, limonka |
55 pln |
Krab, awokado, pomidor, coulis paprykowe |
49 pln |
Ceviche z małż Św. Jakuba, papryka, kolendra, groszek zielony, chilli |
58 pln |
Terrina z golonki, panna cotta chrzanowa, jabłko confit, kiełki rzodkiewki |
34 pln |
Smażona Foie Gras, jabłkowy chutney, brioche cynamonowy |
69 pln |
Carpaccio z polędwicy z jelenia, jarzębina, borowiki, sos z dzikiej róży |
59 pln |
Tatar wołowy, marynowane borowiki, szalotka, francuska musztarda |
49 pln |
Pierożki z dynią i mascarpone, szałwia, migdały, trybulavegeterian |
34 pln |
Sałatka z buraków, ser kozi, granat, miód lipowyvegeterian |
34 pln |
Sałatka z czerwonej komosy, pieczona dynia, ser feta, ogórek, kiełki słonecznikavegeterian organic |
34 pln |
Mieszane sałaty, warzywa sezonowe, dresing musztardowyvegeterian organic |
32 pln |
Zupy
Latté z zielonego groszku, piana parmezanowavegeterian |
26 pln |
Krem z dyni, oliwa rydzowavegeterian organic |
26 pln |
Rosół wołowy, makaron, lubczyk |
26 pln |
Barszcz czerwony, ciastko grzybowevegeterian |
26 pln |
Ryby
Łosoś pieczony w ziołach, polenta szpinakowa, brukselka, sos pomidorowy |
62 pln |
Filet dzikiego okonia, zielony groszek, cebula, chrupiący boczek, fondant ziemniaczany |
69 pln |
Stek z tuńczyka, bakłażan, miso, sezam |
89 pln |
Sola Dover, sezonowe warzywa |
146/295 pln |
Mięsa
Polędwiczki z sarny, purée z pietruszki, kurki, kopytka parmezanowe, sos z owoców leśnych |
82 pln |
Jagnięcina, karmelizowany kalafior, purée z brokuł, marchew |
94 pln |
Polędwica wołowa, cukinia, pieczone warzywa korzenne, sos z czerwonego wina |
89 pln |
Duet wieprzowy, purée ziemniaczane, chrzan, gruszka, sos z musztardą Pommer |
86 pln |
Dodatki
Pieczone warzywa korzenne |
16 pln |
Kopytka parmezanowe |
|
Gotowane lub grillowane warzywa |
|
Brukselka |
|
Purée ziemniaczane z oliwą truflową |
|
Szpinak smażony |
|
Mieszane sałaty z pomidorem |
|
Buraki zasmażane |
|
Desery
Pieczony sernik „New York” masło orzechowe, solony karmel |
28 pln |
Lawendowa panna cotta |
28 pln |
Amber-baba |
28 pln |
„Bread & butter pudding”, śliwka, rodzynki, Baileys, lody śmietankowe |
28 pln |
Parfait czekoladowe, borówka, lody mascarpone |
28 pln |
Suflet czekoladowy, lody waniliowe, sos czekoladowy |
28 pln |
Karmelizowana tarta cytrynowa, włoska beza, lody karmelowe, sól Maldon |
28 pln |
Lody, sorbety |
28 pln |
Selekcja serów z konfiturami i orzechami |
48 pln |
Sommelier poleca selekcje win deserowych
2008 Tokaji Szamorodni, Edes, Oremus, Hungary |
32 pln |
2004 Le serrat, Domaine Sarda-Malet, Riversaltes, Roussillon,France |
38 pln |
2009 Lions De Suduiraut, Sauternes, France |
48 pln |
10 years old Tawny Port, Taylor’s, Douro Valley, Portugal |
50 pln |
2010 Corte Giara, Recioto della Valpolicella, Allegrini, Veneto, Italy |
62 pln |
i inne